Autor: Informer.rs

30.12.2021.

08:02

Foto: Tanjug

Sport

OTKRIVENO ŠTA JE NOVAK REKAO O MELBURNU! Lajović zagrmeo: ATP zna zašto Đoković ne igra!

Srpski teniser Novak Đoković tražio je "medicinsko izuzeće" kako bi mogao nevakcinisan da igra na grend slem turniru u Melburnu, ali su ga australijske vlasti odbile.

Ni saigrači iz nacionalnog tima ne znaju šta se dešava, pa je Dušan Lajović rekao da su se u ekipi nadali da će zaigrati na ATP kupu.

Novak se nadao da dolazi na ATP kup

- Saznali smo pre dan i po za ovu odluku. Mislim da smo svi čekali njegovu odluku do poslednjeg momenta, jer nije isto kada nemate najboljeg na svetu u svom timu i kada ga imate, velika je razlika - rekao je Lajović.

Potvrdio da niko u timu ne zna šta je razlog Đokovićevog nedolaska niti da li će se pojaviti na prvom grend slemu sezone.

- Ne znam šta je zvanični razlog, možda ATP zna. On je rekao da ne dolazi na ATP kup i da će dati sve od sebe da dođe na Australijan open. Rekao je: "Momci ne dolazim na ATP kup, videćemo za Australijan open". Nije rekao tačno zašto da li dolazi ili ne nego je rekao da čeka da donese odluku.

Informer

 

Orlovi u subotu 1. januara startuju na ATP kupu protiv Norveška

- Naravno kada je Novak u timu očekivanja su mnogo veća i svi su pod pritiskom, pošto on motiviše ceo tim. Sada smo možda malo po strani, to može da bude i dobro za nas. Može biti i loše, videćemo. Ali definitivno je drugačije i videćemo šta će se dešavati - dodao je on i naglasio da veruje da je Novak želeo da nastupi u Sidneju.

- Mislim da se i on poput nas nadao da će nekako biti ovde, ali nažalost nije i moramo se pomiriti sa tim.