01.01.2022.

07:03

Foto: reuters

Sport

NOVAK ĆE POSTATI BESMRTAN! Sve oči u 2022. biće uprte u jednog od najboljih sportista svih vremena!


Novak Đoković imaće najmanje tri šanse da u 2022. godini svima zapuši usta i postane zvanično najbolji teniser svih vremena! Prvom reketu sveta nedostaje samo jedan grend slem da konačno prestigne najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Sva trojica trenutno imaju po 20 trofeja s turnira velike četvorke, ali je Srbin u velikoj prednosti jer je najzdraviji i igra u kontinuitetu za razliku od Španca i Švajcarca, koji se više leče nego što su na terenu.

Bez premca

Nisam subjektivan, Nole je za mene najbolji svih vremena. Siguran sam da će osvojiti 21. titulu, pre ili kasnije
Nikola Pilić


Podbacio u Njujorku

Veliku priliku da završi sa svim polemikama imao je Nole u finalu Ju-Es opena ove godine, ali je posustao pod pritiskom i glatko je poražen od Rusa Danila Medvedeva. Bilo je očekivano da do 21. trofeja stigne već na Australijan openu, ali to će biti moguće samo ukoliko mu tamošnje vlasti dozvole da igra nevakcinisan. Noletova prva molba je, kao što je Informer ekskluzivno saznao, odbijena. Ipak, Đoković se nada da će se Australijanci predomisliti zbog činjenice da bi bez njega turnir izgubio na atraktivnosti.

Do zaključenja ovog izdanja nije bilo poznato da li će nastupati na svom omiljenom grend slemu sezone, ali i uprkos tome, za neke je već najbolji. Jedan od njegovih prvih trenera, Hrvat Nikola Pilić čak je i zaplakao kad se Nole nije domogao 21. trofeja u Njujorku, ali nema sumnju da je za njega već najbolji.

Informer

REKORDI


Đoković Federer Nadal
nedelje na vrhu 354 310 209
prvi na kraju godine 7 5 5
GS 20 20 20
GS osvojeni zaredom 4 3 3
Završni masters 5 6 0
mastersi 37 28 36
poeni osvojeni za ATP listu 117.450 108.879 91.169
pobede protiv top 3 57 39 52

- Nisam subjektivan, Nole je za mene najbolji svih vremena. Ako bude igrao u Melburnu, sigurno će osvojiti 21. trofej, ukoliko se bude osećao dobro. Znam da su njegove ambicije velike, u korist mu ide i što je mlađi od Federera i Nadala. Siguran sam da će osvojiti 21. titulu, pre ili kasnije. Za mene je najbolji postao kad je osvojio Vimbldon 2021. - jasan je Pilić.

Pregršt emocija

Retki su oni koji se, poput Pilića, osmele da kažu da je Novak najbolji, iako su činjenice na strani našeg asa. Đoković je samo u grend slemovima izjednačen s najvećima svih vremena. Osvojio je najviše mastersa, čak 37, a pre skoro deset meseci oborio je Federerov rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste. Međutim, Novak o sebi ne želi da govori u superlativu, već je, kao i uvek, bio iskren do srži i otkrio da mu je drago što je 2021. gotova.


- Ovo je bila jedna od onih posebnih godina u životu. Ne samo u smislu rezultata već i svih tih rekorda koje sam oborio. Potom i sport u doba epidemije, a tu su i sve te emocije na terenu i van njega, poput suza u finalu Ju-Es opena i toga što sam ostao bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Drago mi je što je, posle svega, 2021. gotova - zaključuje Nole.

Informer

 


Kladionice veruju u Noleta

Novak Đoković apsolutni je favorit za tri od četiri grend slema naredne godine. Kvota na popularnom sajtu "Oddschecker" da će Nole podići trofej na Australijan openu iznosi 2,63, a prate ga Danil Medvedev (3,40) i Aleksander Zverev (5,00). U Parizu, na Rolan Garosu, favorit je Rafael Nadal, a Vimbldon i Ju-Es open trebalo bi da pripadnu Noletu. Kvota da će Nole osvojiti dva ili više grend slemova je 1,83, tri ili više 4,50, a sva četiri 23,0.