Autor: Informer.rs

30.12.2021.

09:45

Foto: reuters

Sport

PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Došla s koronom u Melburn! Novi udarac za Australijan open

Nema kraja problemima na Australijan openu iako su organizatori odlučili da vakcina bude uslov za takmičenje na prvom grend slemu u sezomi. 

Anastasija Pavljučenkova pred dva dana je stigla u Melburn, a sada je dobila loše vesti, ima koronu i mora u karantin. Pavljučenkova je trebalo da bude prvi nosilac na jednom od turnira WTA 250 u Melburnu sledeće nedelje.

- Nažalost, imam loše vesti. U Australiju sam stigla u utorak i bila pozitivna na koronavirus. Bila sam potpuno vakcinisana i pripremala sam se za početak sezone u Dubaiju. Ali živimo u veoma teškom i nepredvidivom vremenu. Trenutno sam u potpunoj izolaciji, u posebnom hotelu i poštujem sve protokole pod nadzorom lekara. Sada je važno voditi računa o sebi i zdravlju drugih. Vratiću se na teren kada bude bezbedno za sve - navela je Pavljučenkova.

Informer

 

Pavljučenkova će morati da prođe minimalni 10-dnevni period izolacije. Ali, verovatno će moći da igra na Australijan openu koji počinje 17. januara. Pitanje je samo da li će moći fizički da se oportavi posle korone za naporno takmičenje.