Autor: Informer.rs

30.12.2021.

14:34

Foto: Tanjug

Sport

DIMITROV SLAGAO I NALJUTIO BUGARE! Pogledaj šta Đoković radi!

Bugari su mogli da se takmiče na turniru koji počinje 1.januara umesto Austrije, a za sve krive Grigora Dimitrova

- Razlog je taj što je naš prvi reket Grigor Dimitrov odlučio da ne menja raspored. Tako Bugarska neće imati priliku da ponovi uspeh iz 2019. godine, kada je učestvovala na debitantskom ATP kupu i zabeležila dve pobede – nad Britanijom i Moldavijom u svojoj grupi - piše bugarska Sega.

Najbolji teniser Austrije Dominik Tim iz Austrije odustao je sredinom decembra, onda je to učinio i Denis Novak. To je značilo da je Bugarska dobila mesto i tada organizatori ATP-a razgovaraju direktno sa vodećim igračima timova, a ne sa savezima, pošto je turnir na ATP-u i savezi nemaju nikakve veze sa tim.

Dimitrovim je odbio poziv pa je Francuska dobila vizu za ATP kup. Grigorov menadžer Georgi Stojmenov objašnjava da je tim Dimitrova odredio rok do 25. decembra da se reaguje na eventualno učešće u Sidneju. Tada je tvrdio da su problem viza i druga dokumenta.

Informer

 

Ispostavilo se ipak da viza nije problem, jer je Grigor već u Melburnu i sprema se da igra na jednom turniru, baš kao i drugi reket Bugarske Dimitar Kuzmanov. Ispostavilo se da i Adrijan Andreev, treći igrač Bugarske, takođe ima vizu.

Potpredsednika BFTenisa Rangel Markov bio je besan na Dimitrova pa ga je podsetio šta radi Novak Đoković. 

- Jedna prilika da predstavljamo Bugarsku je propuštena, pogotovo posle odličnog debija na turniru 2019. Šteta za ostale momke. Imaju veliku potrebu da igraju jake mečeve i neće imati ovu priliku. A mi već imamo u Bugarskoj nekoliko generacija mladih tenisera i dece koja su odrastala u sanjarenju da budu Grigor, koja nikada ne mogu da ga dodirnu. Nikada nije došao da udari koju lopticu sa mladima. Ako on to ne prenese na one posle njega , šta je poenta? Đoković stalno pomaže i podržava mlade srpske tenisere. Zato su toliko ispred na rang listi. Očigledno je u pitanju stav - i prema državi i prema timu. Postanite igrači ovde i budite primer budućim generacijama tenisera.