Autor: Informer.rs

03.01.2022.

14:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠTETA, PORAZ SRBIJE! Čileanci zagorčali život našim teniserima!

U odlučujućem meču Nikola Ćaćić i Marej Sabanov poraženi su od  Alehandra Tabila i Tomasa Bariosa Veru sa 4:6, 6:3, 7:10.

Duel sa Čileom počeo je tako što je Filip Krajinović slavio u tri seta posle velike borbe, 6:4, 3:6, 7:6 (5). Potom su na teren izašli igrači prve table, Dušan Lajović i 17. teniser sveta, Kristijan Garin. Srbije je dobio prvi set, Čileanac izjednačio, a onda je Dušan pri vđstsvu rivala od 3:0 bio primoran da preda meč zbog povrede, pa je oduka pala u dublu. 

Tabilo i Barios otvorili su prvi set brejkom. Uspeli su Ćaćić i Sabav odmah da uzvrate i izjednače rezultat na 3:3.

Ali, nastavili su Čileanci sa boljom igrom, pa su opet uzeli servis gem našim igračima za 4:3, a potom su bez mnogo drame osvojili prvi set.

Ni drugi set nije dobro počeo za Ćaćića i Sabanova, jer su u trećem gemu ostali bez servis gema. Ali nije ih to pokolebalo, uzvratili su sa dva brejka, osvojili su pet gemova u nizu i dobili drugi set sa 6:3.

Informer

 

Odlučujući deo igre, u super taj-brejku, Ćaćić i Sabanov su stigli minus od 1:4, ali su se na kraju ipak radovali Čileanci, koji su poveli 9:6, a onda iskoristili drugu meč loptu.

Srbija nakon ovog poraza mora u sredu da pobedi Španiju s 3:0, ali možda ni to neće biti dovoljno da se naši teniseri plasiraju u polufinale, s obzirom na to da idu samo provoplasirane ekipe iz grupe. Naši teniseri ne smeju da izgube više od jednog seta protiv Španaca, jer bi se u tom slučaju gledao gem količnik. Španci su glatko slavili sa 3:0 i protiv Čilea i protiv Norveške.

Informer

 

SRBIJA - ČILE 4:6, 6:3, 7:10

TOK MEČA

Treći set

Poveli su Čileanci sa 4:1 u super taj-brejku, ali su naši teniseri izborili egal 4:4. Međutim, Čile je došao prvi do meč lopte, poveo 9:6, a drugu šansu pretvorio u pobedu.

Informer

 

Drugi set

6:3 - Srbija dobija set i idemo u treći set!

5:3 - Breeeeejk! Dva vezana brejka naših tenisera koji sada serviraju za drugi set. A bilo je 3:1 za Čile! Bravo momci!

4:3 - Bravo!  Srbija uz jedan izgubljen poen vraća brejk. Potom je servirao Sabanovo i preokrenuo rezultat, naš tim vodi.

2:3 - Prekinuli su Ćaćić i Sabanov osvojili gem i prekinuli niz rivala!

1:3 - Ne, ne! Opet Tabilo i Barios prave brejk i prvi dolaze do prednosti, koju su duplirali nakon što su potvrdili brejk.

1:1 - Jedni i drugi su sigurni na servis gemovima na početku drugog seta.

Informer

 

Prvi set

4:6 - Čile dobija prvi set posle 33 minuta igre!

4:5 - Srbija smanjuje prednost i ostaje u igru, ali sada moraju Ćaćić i Sabanov da naprave brejk.

3:5 - Novi brejk u setu ali nažalost do njega dolaze Tabilo i Vera, koji su onda lako osvojili svoj seris gem i potvrdili vođstvo.

3:3 - Dva lakša gema za servere, novo izjednačenje u prvom setu.

2:2 - Odlično! Ćaćić i Sabanov prave brejk, ekspresno su se vratili u prvi set nakon minusa.

1:2 - Prvi gem za naš dubl u setu smaniili su Mateja i Nikola prednost rivala.

Informer

 

0:2 - Nije dobro počelo, Čileanci prave brejk koju su potom potvrdili i duplirali prednost. 

13.02 - Ako Srbija dobije ovaj meč, protiv Španije će igrati za polufinale. Ako izgubi dubl, moraće da dobije Španiju sa 3:0, a možda ni to ne bi bilo dovoljno za polufinale.

13.01 - Dubl za Srbiju igraće Matej Sabanov i Nikola Ćaćić.  S druge strane mreže biće Tomas Barios Vera i Alehando Tabila. 

13.00 - Dubl će odlučiti pobendika meča između Srbije i Čilea, pratite uz Informer.rs.