Autor: Informer.rs

05.01.2022.

01:02

Foto: ap photo

Sport

AMERIKANAC ODLEPIO ZBOG NOVAKA! Histerija! Hoće da crkne od muke, potpaljuje vatru!

Ljudi kao da su pomehnitali! Krenula je možda i najžešća hajka na Novaka Đokovića skoro sa svih strana sveta.

U australijskoj saveznoj državi Viktorija su na snazi stroge mere i obavezna vakcinacija za sve tenisere koji žele da igraju na prvom grend slemu u sezoni. Ali, srpski teniser, kao i još neki igrači,  dobili su dozvolu da se takmiče na osnovu analize medicinske dokumentacije.

Australijanci su besni, a brzo su zaboravili šta je Srbin uradio za njih. Novak ovo nije zaslužio! Čovek koji se trudi svima da pomogne,  tokom pandemije donorao je novac ne samo svojij Srbiji, nego i  Španiji, Italiji, Americi, pa i Australijancima nakon požara pre dve godine, a sada ga pljuju i razapinju...

Dežurni pljuvač Novaka Đokovića američki novinar Ben Rotenberg, jedva je dočekao da udari po Srbiju.

Informer

Na Tviteru je podelio snimak emisije iz jutarnjeg programa u kojoj se diskutovalo o odluci o medicinskom izuzeću uz komentar:

- Ljuta Australija se probudila zbog Novakove dozvole!

- Iako znamo da Đoković planira da igra Australijan open i dalje postoje poprilična nagađanja oko legitimnosti njegovog izuzeća. Šta je po australijskim vlastima "akutno medicinsko stanje" koji zdrav sportista, najbolji na svetu ima - pita se Rotenberg.

Informer

 

Amerikanac ističe da postoje ne-medicinska izuzeća kako bi moglo da se uđe u Australiju, a da Đoković u svom postu na društvenim mrežama nije napisao kako se radi o medicinskom izuzeću.

- Ipak, teško mi je da zamislim da prisustvo jednog tenisera, čak i dobrog, može da se smatra "nacionalnim interesom" u zemlji kakva je Australija - poručio je Rotenberg.

U svetu je čini se trenutno najveći problem Novak Đokovića. Australijanci ga pljuju i ujedno sumnnjaju u sopstvenu vlast koja mesecima preti Srbinu.    

Nije važno ni to što je Đoković dobio medicinsko izuzeće nakon što je prošao dva rigorozna procesa koje su vodile dve odvojene nezavisne komisije. A izuzeće je dodeljeno u skladu sa kriterijumima Australijske tehničke savetodavne grupe za imunizaciju. Takođe,  članovi pomenutih komisija nisu  znali ko je podnosilac zahteva.

Napadaju Novaka već godinama, tri udarce sa svih strana, izdržaće i ovo, samo da podigne 21. pehar i svima opet začepi usta!