Autor: Informer.rs

05.01.2022.

03:00

Foto: Reuters/AP

Sport

26 IGRAČA SE JAVILO ZA IZUZEĆE, A NOVAKU HOĆE DA "SKINU GLAVU"! Direktor AO se oglasio posle hajke na Đokovića!

Navijači, novinari, mediji...svi se utrkuju ko će pre i brutalnije da oplete po Novaku Đokoviću, čoveku koji je devet puta osvajao "Srećni slem".

Ptice na grani znaju da Đoković ne želi da govori o svojoj zdravstvenoj situaciji, ali čini se da mu mediji u Australiji i iz zapadnog dela Evrope neće dati da odigra meč u Melburnu, ako pre toga ne objasni koji su to medicinski razlozi zbog kojih je dobio izuzeće. 

Inače, dve odvojene komisije moraju da daju zeleno svetlo da bi teniser mogao da uđe u Australiju. Članovi tih komisija nisu znali ko je podneo zahtev, a Novak je dobio tu dozvolu, kao i drugi  teniser, što je opet potvrdio direktor turnira Kreg Tajli. Međutim, Australijanci očigledno ne veruju u sistem. 

Informer

Nije Novak jedini dobio medicinsko izuzeće

Direktor turnira Krejg Tajli poručio je  da Novak Đoković nije bio povlašćen. Dobio je što i  drugi teniser. Mnogi su i pre Novaka stigli u Melburn ali ne vodi se hajka protiv njih, nego protiv samo jednog čoveka.

- Nije bilo nikakve posebne usluge niti posebne dozvole za Novaka Đokovića, niti za bilo kojeg drugog igrača. Postoji proces koji mora da se obavi za svakog igrača - poručio je Krejg Tajli i obajasnio:

Informer

 

- Dodatno smo se potrudili za svakog ko je aplicirao za izuzeće, da bi proces bio ispravan i da bi medicinski stručnjaci mogli da rade nezavisno. Javilo se 26 tenisera koji su tražili izuzeća i mnogo njih ih je dobilo.