Autor: Informer.rs

06.01.2022.

09:15

Foto:

Sport

POJAVILA SE PRVA NOVAKOVA FOTOGRAFIJA posle torture! Satima su ga držali zarobljenog!

Odlučeno je da će biti deportovan i da u toku dana mora da napusti Australiju, ali advokati su podneli žalbu, nakon čega je Novak smešten u karantinski hotel.

Danas je odlučeno da još neće biti deportovan iz Australije, pošto je sud Viktorije zakazao izricanje odluke za ponedeljak na žalbu koju su njegovi advokati podneli nakon što su vlasti Viktorije i Australije zabranili da uđe u zemlju.

Više od šest sati je Novak bio zatočen na aerodromu, pod pratnjom policije u jednoj sobi, gde mu nije bila dozvoljena ni komunikacija sa članovima njegovog tima, advokatima, a oduzet mu je i mobilni telefon.

Sada se pojavila i prva Novakova fotografija iz Melburna posle torture!

Posle  torture je pušten, mogao je da ima kontakt sa advokatima, a razgovarao je i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji se i sam uključio u pravi diplomatski problem koji je nastao između Srbije i Australije zbog ovakvog tretiranja najboljeg igrača sveta.

Kako su mediji u Australiji naveli Novakovo izuzeće je odbijeno jer je bilo nepotpuno. Tačnije, on je navodno tražio izuzeće na osnovu toga što je u poslednjih šest meseci preležao koronu. Australijan open i medicinski tim su to uvažili kao razlog, ali saveznim vlastima nije bilo dovoljno da ga puste da se takmiči na prvom grend slemu u sezoni.