Autor: Informer.rs

06.01.2022.

15:21

Foto: ATAIMAGES

Sport

ĐORĐE OBJASNIO ŠTA ČEKA NOVAKA! Postoje 3 izlaza... Nije on aplicirao za izuzeće...

Novak je u sredu stigao u Australiju, ali su mu poništili vizu jer, kako kažu, njegovo medicinsko izuzeće od vakcine nije bilo podobno. Odnosno nije imao potredne dokaze na osnovu kojih bi ga pustili u Australiju iako je nevakcinisan. 

- Novak i Novakov tim nisu mogli da kontaktiraju vlasti u Australiji. Jedni način je  komunikacija preko Tenis Australije koji imaju dogovor sa vlašću o izuzećima. Postoje tri razloga po kom mogu da dođu u Australiju na taj način. Nije Novak ni njegov tim aplicirao već Tenis Australija kao i za ostale tenisere koji su već u Australiji - objasnio je Đorđerekao  pitanje o vizi.

Informer

 

- U prethodnih mesec dana je komunicirao sa Tenis Australijiom. Novak je imao isti dokument kao i nekoliko tenisera koji su već u Australiji. On je jedini koji je zadržan na granici, a ispoštovan je svaki protokol još od novembra meseca. Maltretiranje može da se nazove ozbiljnim diplomatskim prekršajem nad najvećim sportistom svih vremena koji je i diplomata Srbije.

Informer

 

Šta dalje?

- Postoje tri izlaza! Da se oni izvine i priznaju da su napravili grešku, drugi je da ga deportuju i treći je jednostavno da australijska vlast kaže da je veća od Boga i da ih nije briga kako će Novak da se vrati kući i kako će da se odigra sve ostalo i da im je zdravstvo Australije i higijena najvažnija. Pričaju o sanitarnim stvarima, o higijeni, a čoveka koji je najzdraviji i najčistiji na svetu smeštaju u nesanitarne prostorije. Da ne dubim previše, verujem da je sud nezavistan i da će doneti pravu odluku koja je pravedna - kazao je Đorđe.