Autor: Informer.rs

06.01.2022.

18:36

Foto:

Sport

DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA IZIGRAO NOVAKA! Krio informacije i pre mesec dana znao da će ga DEPORTOVATI

Kako prenosi britanski "Dejli Mejl", federalni ministar zdravlja Austalije Greg Hant je početkom decembra poslao pismo Tiliju u kom mu navodi da bi nevakcinisani teniseri mogli da budu vraćeni sa granice.

U poslatom mejlu jasno piše da preležan koronavirus nije dovoljan razlog da teniseri dobiju medicinsko izuzeće, što je naparavilo problem Novaku Đokoviću i sprečilo njegov ulazak u zemlju.

- Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina - navodi se u prvom delu pisma, pa se nastavlja:

Informer

Kreg Tili

- Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim - upozorio je Hant.

U zaključku Britanaca stoji da je Đoković bio ubeđe da će mu potvrda o preležanom koronavirusu biti dovoljna, pošto ga Tili nije obavestio o pismu koje je primio.