Autor: Informer.rs

07.01.2022.

21:15 >> 21:24

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČEHINJA ZAGRMELA! Zbog NOVAKA mi se ovo desilo! Osećam se kao u ZATVORU!

Odustaje od turnira češka teniserka, ali poželela je Novaku Đokoviću da se izbori na sudu da igra jer su sportisti došli da igraju tenis,  a ne da rešavaju interne australijske sporove.

- Ovo mi se desilo sa jedne strane zbog Novaka, a mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Ali istovremeno bih htela da ga puste da igra. Mi smo sportisti, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima u kuloarima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove, nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zato razlog da sedimo zatvoreni u hotelu -  kazala je večeras Voračova za češke Lidove novine.

Informer

 

Neutešna teniserka  je kazala da je lepo što Đoković ima podršku fanova koji se okupljaju ispred hotela!

- Nadam se da će Djoković u ponedeljak uspeti na sudu. Ali u mom slučaju sve bi se oteglo još nekoliko dana. Ne želim da gubim vreme zbog političkog rata koji se ovde vodi u kuloarima. Mislim da su federalne vlasti zbog Djokovića našle rupu u propisima države Viktorija. Sada njegovi advokati mogu da nadju rupu u federalnim smernicama! Ne shvatam zašto bi došli tek za nedelju dana i saopštili mi: "hej, šta je važilo do sada više ne važi". Zaista se nisu ponašali ni grubo ni vulgarno ali neke stvari nisu prijatne. Osećam se pomalo kao u zatvoru. Najgore sam se osećala kada su mi saopštili da će mi ukinuti vizu - kazala je Voračova.

Inače, češko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je danas vlastima Australije protestnu notu sa zahtevom da objasne zašto deportuju iz zemlje češku teniserku kada je ispunjavala sve kriterijume!