Autor: Informer.rs

10.01.2022.

15:50

Foto: printscreen

Sport

OTKRIVAMO! Evo ko je čovek u čijim rukama je moć! Ako izbaci Novaka....

Ministar za imigracije Aleks Hok imaće poslednju reč o Novakovom boravku u Australiji. Od njega zavisi da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu ili ne. 

Hok inače vodi poreklo iz Grčke! Aleksandar Džordž Hok, kako glasi puno ime australijskog ministra, postao je član tamošnjeg parlamenta 24. novembra 2007, kao član Liberalne partije, u kojoj je od 1995. godine. Te 2007, kad je postao parlamentarac, počinje i njegov politički uspon.

Informer

 

Hok je postepeno napredovao, bio  je pomoćnik ministra za imigraciju između 19. jula 2016. i 20. decembra 2017. godine. U maju 2019. imenovan je za ministra za međunarodni razvoj i pomoćnik ministra odbrane, da bi godinu dana kasnije, postao ministar za imigraciju, državljanstvo, migrantske usluge i multikulturalna pitanja.

Baba i deda ministra za imigracije u Australiji, kako se navodi u njegovoj biografiji, emigrirali su iz Grčke u Australiju 1953. godine.. Hokova majka je umrla kad je imao samo 10 godina, pa je brigu o njemu preuzeo otac, navodi se u biografiji.

Informer

 

Njegova poslednja poruka na Tviteru bio je "retvit", kada je podelio čestitku premijera Australije Skota Morisona koji je čestitao Božić pravoslavnim vernicima u Australiji.

Australijanci ga pamte po kontroverznim stavovima. On je 2018. godine izjavio da podržava pravila na osnovu kojih se omogućava verskim školama da izbacuju učenike koji su homoseksualci, biseksualni ili transrodni.