10.01.2022.

20:32

Foto:

Sport

RAT BRITANACA ZBOG NOVAKA! Faraž podržao Đokovića, Marej ga podsetio na prošlost!

Faraž, koji se trenutno nalazi u Beogradu kao gost prodice Đoković, podsetio je da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima mogućnost da donese odluku o deportaciji Đokovića iz te zemlje.

Informer

 



- Proizvoljna moć je iznad vladavine prava. Sada je noć u Australiji, i ne verujem da će se to desiti, ali su ga maltretirali, govoreći mu: "Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine - rekao je Faraž.

Na podršku Najdžela Faraža Novaku Đokoviću reagovao je britanski teniser Endi Marej koji se na Tviteru osvrnuo na njegove političke stavove iz prošlosti.

- Molim vas snimite trenutak kada im saopštite da ste veći deo svoje karijere vodili kampanju za deporataciju ljudi iz Istočne Evrope - napisao je Marej, retvitujući snimak Faraža iz Đokovićeve trofejne sobe.

Informer

 



Faraž je u nastavku polemike odgovorio Mariju da se ne razume u politiku.

- Dragi Endi, ti se očigledno ne razumeš u politiku i kampanju koja je vođena oko Bregzita. Na sve to si ispunjen predrasudama. Koncentriši se na tenis, uz jedan savet nasmej se s vremena na vreme- odgovorio je Faraž.

Sud u Australiji usvojio je jutros žalbu najboljeg tenisera sveta na odluku da mu se ukine viza za ulazak u zemlju.