Autor: Informer.rs

11.01.2022.

07:46

Foto: informer/reuters

Sport

VELEOBRT! POLITIKOLOG IZ AUSTRALIJE ZA INFORMER: Pogranična policija istražuje da li je Novak dao netačne informacije!

Novak Đoković je pobedio Australiju na Federalnom sudu. Potvrđeno da je sa validnom vizom ušao u zemlju, odnosno da ima pravo da se na osnovu "medicinskog izuzeća" zbog preležanog korona virusa takmiči na predstojećem Australijan openu u Melburnu.

Međutim, opet je na meti tamošnjih vlasti, istražuje ga pogranična policija.

- Australijanska pogranična policija navodno istražuje da li je Novak Đoković dao netačne informacije za ulazak u Australiju. Ovo je još jedan obrt u ovoj političkoj i psihološkoj sagi koja traje danima, a ne znamo šta će da odluči australijska Vlada, a nemamo komentar zvaničnog advokatskog tima Novaka Đokovića. Jasno je da su dobili na slučaju protiv Vlade Australije i Ministarstva unutrašnjih poslova sa ministarkom Endruz i sada je nadležnost za odluku o Novaku prebačena na ministra za imigraciju Aleksa Hoka - rekla je doktorka Nina Marković Kaze, koja dodaje da se podrška srpskom teniseru pojačava.

Informer

Doktorka Nina Marković Kaze

- Odlazeći član Federalnig parlamenta i nekadašnji teniski šampione Džon Aleksander traži od vlade Skota Morisona da sa ne meša u odluku suda koji je presudio u korist Novaka Đokovića. Sudija Entoini Keli je naredio  da Vlada Australija plati sve sudske troškove timu Novaka Đokovića i da ga odmah pola sata nakon donošenja njegove odluke pusti iz pritvora i da mu se vrate pasoš i lične stvari. Ne znamo kakva će odluka zvanične vlade biti. Ali, sve strane debate traže da se što pre donese odluka i srpska australijaska zajednica želi da Novak ostane da igra kao što je i sudija Keli rekao - dodala je doktora Nina Marković Kaze.