Autor: Informer.rs

11.01.2022.

16:17

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVI PROBLEM ZA NOVAKA!? Đoković "OBMANJIVAO" australijske vlasti!?

Srpski teniser Novak Đoković se zbog idealnih vremenskih uslova za predstojeći Australijan open spremao u Španiji. Najbolji igrač današnjice je nekoliko dana pre puta u Melburn radio u Marbelji, što potvrđuju i snimci iz čuvenog turističkog centra. 

Đoković je iz Marbelje krenuo put Melburna, ali mu je po dolasku u Australiju viza ukinuta. Ipak, u noći između nedelje i ponedeljka je izvojevao tešku pobedu pred sudom koji mu je "vratio", odnosno, ponovo odobrio vizu za ulazak u zemlju. Situaciju komplikuje mogućnost ministra imigracije Aleksa Hoka da preokrene odluku i ipak deportuje najboljeg tenisera današnjice. 

Da stvar bude gora, danas se u priču uključio i ministar spoljnih poslova Španije Hose Manuel Albares. Problem za Novaka predstlja što u dokumentu koji je morao da preda piše da nije putovao 14 dana pre sletanja u Australiju. Istovremeno, Đoković je priložio dokument da je 16. decembra bio pozitivan na koronavirus, ali u Beogradu, gde je viđen i devet dana kasnije. Što znači da je tek 25. decembra mogao da bude u Marbelji. 

- Nemam informacije o Đokovićevom prisustvu u Španiji. Vlada Australije nas nije kontaktirala, niti je tražila takvu dokumentaciju - rekao je Albares. 

Đoković je imigracionim službenicima da je Teniska asocijacija Australije popunila zahtev za vizu umesto njega, ali u zapisniku stoji da je to učinjeno „na osnovu informacija koje dostavio čovek sa vizom“. 

Australijan open počinje u ponedeljak, Novak Đoković je počeo da trenira na Rod Lejver Areni i prijavljen je kao prvi nosilac. Ipak, pitanje je kako će se stvari odvijati u narednim danima.