Autor: Informer.rs

11.01.2022.

18:32

Foto: Ilustracija

Sport

NAJNOVIJE INFORMACIJE! Advokat iz Brizbejna za Informer.rs: Ministar ima ŠIROKA OVLAŠĆENJA! Upitan je hoće li NOVAK u zatvor...

Federalni sud Australije je poništila odluku vlade da Novaku Đokoviću ukine vizu, ali je došlo do komplikacija.

Aleks Houk ima lično ovlašćenje da Srbinu ukine vizu i deportuje ga! Evo šta kaže iz prve ruke advokat Nada Martinović iz Australije.

Informer

 

- Ministar ima široka ovlašćenja! Do sada nije doneo odluku. Danas su ovdašnji mediji objavili da granična služba istražuje da li je Novak dao lažnu izjavu o putovanju - kaže Martinović i dodaje:

- Naime, kada je ispnunjavao putne dokumente, Novak je morao da odgovori na pitanje da li je putovao u bilo koju drugu zemlju u prethodnih 14 dana!? On je odgovorio da nije, a mediji u Australiji imaju dokaz da je on pre nego što je otputovao za Melburn 4, januara bio u Španiji i u Srbiji, a zatim otputovao za Melbururn preko Dubaija kao stop-over!Putna deklaracija je propraćena upozorenjem da je davanje lažnih i obmanjujućih informacija ozbiljan prekršaj koji može dovesti do godinu dana zatvora! Ministar Houk je upitan da li bi ta deklaracija mogla da pružu novi osnov za ukidanje Novakove vize!? On se još uvek nije izjasnio!

- Jedan deo javnosti je svestan da kada bi se ponovo poištila viza Novaku, dodatno narušila reputacija Australije na međunarodnom nivou! Time bi politika bila iznad pravde i prava - rekla je Nada Martinović za Informer.rs.