Autor: Informer.rs

12.01.2022.

14:45

Foto: Reuters

Sport

ŠTRAJKUJTE, OSTAVITE ĐOKOVIĆA SAMOG! Šta je s mozgom? Koliko mrze Novaka....

Prvom teniseru sveta prvo su ukinuli vizu iako je imao medicinsko izuzeće, što je morao da dokazuje na sudu i ispue je u tome. Sada je na udaru zbog greške u dokumentima. 

Optužuju Novaka da je hteo da sakrije da je bio u Španiji pre nego što je stigao u Australiju, što nema veze s pameću. Svi su znali da je Novak u Marbelji, preneli su svi svetski mediji jer je trenirao i spremao se za Australijan open. Jasno je da je greška nenamerna, da nije bilo zle namere. 

Sada je Italijan Nikola Pjetranđeli, koji je ranije često kritikovao prvog tenisera sveta, pozvao ostale tenisere da bojkotuju srpskog asa ako zaigra na grend slemu u Melburnu. pozvao je na štrajk ako Đoković izađe na teren.

- Ako na kraju australijska vlada dozvoli Novaku da igra, svi ostali teniseri bi trebalo da štrajkuju i ostave ga samog - rekao je Pjetranđeli za italijanske medije.

Informer

Nikola Pjetranđeli

- Smatram da svi koji nisu vakcinisani ne smeju da uđu u Australiju. Svakako, nadamo se da će odluka biti što pre doneta, kako bi se zatvorila loša priča, u kojoj najgore prolazi Đoković, ali i Australijski teniski savez. Oni su sve učinili da ga vide na terenu - zaključio je Pjetranđeli.

Konačnu odluku doneće ministar za imigracije Aleks Hok, ali i tada Novak ima pravo žalbe.

Bonus video