Autor: Informer.rs

12.01.2022.

19:43

Foto: reuters

Sport

KO JE OVDE LOŠ MOMAK? ONI KAŽU DA JE NOVAK!? Beker postavio pitanje Australijancima!?

Novak Đoković uspeo je da pobedi Australiju na sudu i ostvari pravo nastupa na prvom grend slemu u sezoni. Ipak, mogućnost da do promene i preokreta dođe još uvek postoji, pa je tako sve pod znakom pitanja iako za sada deluje da će najbolji teniser današnjice pojuriti 10. titulu u Melburnu. 

Gotovo čitav svet stao je u zaštitu Novaka Đokovića pa tako i Boris Beker koji se pita ko je nakon svega loš momak. 

- Veoma mi je žao zbog njega, bliski smo, ostali smo prijatelji. Mnogo je pogrešnih stvari u ovoj situaciji, pitanje je ko je ovde loš momak, a javnost misli da je to Nole. On često pravi greške, ali nisu u pravu, sada je doneo potrebnu dokumentaciju, a od 26 igrača koji su tražili izuzeće, petoro je dobilo i jedan od njih je Novak - rekao je Beker za "Eurosport". 

Nemac je u prošlosti sarađivao sa Đokovićem i potpuno razume Novakovu želju da zdravstveni karton ostane privatna stvar. 

- Lična je odluka da li nekom želite da kažete svoje zdravstveno stanje, istina je da ne morate da kažete nekom strancu da li ste bili bolesni u poslednje dve godine ili pre nedelju dana, mora da postoji privatnost. On je kao uzor i najbolji teniser sveta morao da napravi primer od sebe, ali pored svega, to je njegov život, njegove odluke i mi to moramo da poštujemo - jasan je Nemac. 

Informer

Za kraj, Beker se dotakao i Novakove porodice koja je bila najglasnija u borbi za slobodu najboljeg tenisera sveta. 

- Mislim da je njegov otac prešao liniju i da mora da se pokaje za sve što je rekao jer mu to nikako ne pomaže. Njegovi roditelji i brat su emotivni, ali to nije izgovor. Ovo me tera da pomislim šta će biti u budućnosti, kako će biti na ostalim Grend slemovima, uglavnom svi imaju ista pravila i najbolje bi mu bilo da se vakciniše da bi mogao da igra - podvukao je Beker.