Autor: Informer.rs

13.01.2022.

06:35

Foto: Tanjug/AP

Sport

SKANDALOZAN ŽREB U MELBURNU! Novak dobio rivale! Kreće od zemljaka, Rafa u polufinalu...

Prvo je najavljen za četvrtak u 5 časova po srednjeevropskom vremenu, ali je samo desetak minuta nakon što je ceremojija počela pomeren sat i 15 minuta. 

U prvom kolu Novak će igrati zemljakom Miomirom Kecmanovićem. Ne bi trebalo da bude problema na startu, pa će u drugom kolu ići ide na pobednika duela između jednog od kvalifikanata i američkog tenisera Tomija Pula. 

U trećoj rundi Novakov najozbiljniji protivnik bi mogao da bude Italijan Lorenco Sonego, osim ako ne iznenadi američki veteran Sem Kveri.

U četvrtom kolu najteži moguću protivnici Gael Monfis, Aleksander Bublik ili Kristijan Garin. U četvrtfinalu ga čeka najverovatnije Mateo Beretini, mada su u tom društvu i Kristijan Nuri, Pablo Kareno Busta, Karlos Alkaraz...

Informer

 

A u polufinalu su mogući rivali su Rafael Nadal, Aleksander Zverev, Denis Šapovalov, Karen Hačanov... Danil Medvedev bi ga čekao u borbi za trofej, naravno ukoliko jedan i drugu dođu do finala.

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Filip Krajinović kreće protiv Argentinca Dijega Švarcmana, Dušan Lajović će igrati protiv Mađara Fučoviča, a Laslo Đere ide na Denisa Šapovalova.

Informer

Novak je danima na udaru ne samo Australijanaca nego i svetske javnosti. Prvo su mu uzeli vizu, pa je pet dana proveo u zatvoru, potom je na sudu dokazao da je u pravu, ali to nije kraj agonije.

Ministar za imigeracije Aleks Hok može opet da mu uzme vizu i deportuje ga. Novak može da se žalo na tu odluku, ali je pitanje da li bi igrao u Melburnu. 

Takođe, postoji šansa, da ga policija dok je na terenu odvede u pritvor ako Hok odluču da mu opet uzme vizu.

U svakom slučaju Novak je dobio rivale, a da li će i koliko igrati u Melburnu sada zavisi samo od vlasti Australije, kojoj se očigledno ne žuri da donese odluku. Više voli da muči prvog tenisera sveta, što danima već radi.