Autor: Informer.rs

12.01.2022.

20:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

OD TROJICE NAJBOLJIH, NOVAK JE NAJVEĆI! Đoković dobija sve više podrške!

Gotovo da nema čoveka na planeti koji u poslednjih pet dana nije pričao o Novaku Đokoviću. Srpski teniser borio se za ljudska prava pred sudom Australije, a sve oči javnosti uprte su u Melburn i predstojeći grend slem. 

Više je onih koji hvale Novaka Đokovića, a jedan od takvih je i bivši slovački teniser Dominik Hrbati. 

- Imao sam samo najbolja iskustva sa Novakom. Uzgred, od trojice najvećih, on je daleko najpopularniji među ostalim igračima! Zato što je uvek tu za ostale. Kada je potrebno da se neko za nešto zauzme, on je uvek u prvom redu - rekao je Hrbati za "Sportnet" iz Slovačke. 

Slovak je rekao da će Novak imati podršku sa tribina kada turnir počne. 

- Za njega su najvažnija prva dva kola. I zbog atmosfere i činjenice da nije nekoliko dana mogao da trenira. Ključna će biti prva dva kola. Ako uspe njih da prođe, stići će daleko. Naravno, ako nekom ne sine da ga usred turnira deportuje iz Australije. Ali, što dalje bude prolazio na turniru, igraće sve bolje i bolje. Ne znam zašto svi misle da će Đoković igrati u neprijateljskoj atmosferi. Mora da se uzme u obzir da mnogo Srba dolazi na njegove mečeve. U svakom slučaju biće luda atmosfera, kao na fudbalskim utakmicama. Jedva čekam to da gledam - objašnjava bivši slovački teniser. 

Informer

Hrbati dodaje da je Novak Đoković bio psihički spreman na probleme i pre nego što je krenuo u Melburn. 

- Čak i da nije imao problem na granici, koji nije mogao da očekuje, Novak je znao da će način na koji je dobio dozvolu da igra da probudi duhove i izazove pitanja u Melburnu. Zato verujem da se za to psihički spremio kod kuće. Čim je krenuo na put, predvideo je i taj deo. Mada nije mogao da očekuje da će sve dobiti ovolike obrise. Sigurno je da će sve što se dešavalo uticati na njega, ali može da bude srećan što je došao u Australiju i što ima nedelju dana da se pripremi za turnir - podvukao je Slovak.