Autor: Informer.rs

12.01.2022.

21:41

Foto: Reuters

Sport

TRAŽILI SU DA SE SKINEM, U ŠOKU SAM! HOROR ispovest deportovane ČEHINJE! Australijanci je MALTRETIRALI!

Nije Novak Đoković bio jedini koji je proživeo pravu torturu u Australiji. Pored njega, češka teniserka Renata Voračova doživela je sličnu sudbinu, ali je ona deportovana dva dana pre nego što je suđeno najboljem teniseru današnjice. 

- Zahtev za odštetu je spreman. Samo avionska karta koštala je 60.000 čeških kruna (oko 2.500 evra), a sa mnom je putovao i trener. Tu je i izgubljeno vreme za pripreme, troškovi hotela, ali i potencijalni novac od nagrade koji sam mogla da osvojim - rekla je Voračova za list Deník.

Čehinja ističe da novac nije najveći problem već da je pretrpela psihičku torturu, a da je problemi  još uvek muče i proganjaju. 

- Iscrpljena sam i još se oporavljam od šoka. Tek treba da se sve slegne, iako ne da se ikad vratim u Melburn. Ni u najgoroj noćnoj mori nisam zamišljala da će se stvari tako odvijati. Sve mi je bilo previše - rekla je teniserka, pa se osvrnula i na torturu policajaca u Australiji.

- Kad su me priveli, tokom ispitivanja sam se rasplakala. Bilo je kao u filmu, dugačko ispitivanje s naredbama poput 'skinite se' ili 'sad se možete obući'. Fuj, ne želim uopšte ni da mislim na to, a kamoli ponovo tako nešto da proživljavam - zaključila je Voračova.