Autor: Informer.rs

13.01.2022.

15:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

PROTERAJTE NOVAKA, ON JE ANTIVAKSER! Bruka! Novinar sramno isprozivao Đokovića!

Oziji na sve načine pokušavaju da diskredituju prvog tenisera sveta, oteraju ga i ne dozvole da se takmiči na Austrlijan openu.

Svi čekaju konačnu odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka, koji ima  diskreciono pravo da mu poništi vizu.

Novak se i dalje sprema za gred slem, iako sa svih strana prima udarce. Australijski novinar, Entoni Galovej koji je kolumnista tamošnjeg lista "The Age", objavio je autorski tekst pod nazivom "Pedala Đokoviću će biti vrlo nezgodna sada, ali mora da se dogodi".

Proterivanje Novaka Đokovića iz zemlje je jedina odluka koju jedna ozbiljna Vlada može da donese - smatra Galovej.

Informer

 

Naravno, za sve je ipak kriv Novak Đoković, iako su mu Australijanci dali izuzeće, vizu, dozvolili mu da uđe u avion. Da su rekli "ne može bez vakcine" za Novaka bi to bio kraj priče.  

- Najviše kritika trebalo bi da bude rezervisano za Novaka, antivaksera koji je drsko prekršio uslove izolacije u svojoj zemlji, manje od jednog dana nakon što je dobio pozitivan rezultat testa. Nisu smeli da mu dopuste da uđe, ali to ne znači da mora i da ostane - piše Galovej. 

Jasno je celom svetu da se ne radi o Novaku, kršenju pravila, nego političkim igrama, to je potvrdio i Galvoej.

- Politički, premijer Skot Morison  može da slavi pobedu, ako Vlada ukine Đokovićevu vizu. Neki od ljudi iz njegove podrške su možda protiv obavezne vakcinacije, ali on mora da vrati one u sredini koje je izgubio u ranim fazama pandemije.  Gospodin Morison bi mogao da povuče vezu između ove odluke i akcija koje je preduzeo početkom 2020. godine, da zatvori granice nacije, što je verovatno spasilo hiljade života. Bez svake sumnje, granične australijske snage i Morisona treba kritikovati zato što su srpskoj teniskoj zvezdi uopšte dozvolili da uđe u avion.

Informer

Novak Đoković opet na udaru

- Iako nema osnova za osudu zbog Đokovićevog odobrenja vize, ona nemaju nikakve veze sa utvrđivanjem statusa vakcinacije na granici. Nisu smeli da puste još jednog igrača ili zvaničnika koji su bili nevakcinisani, što je dalo Tenis Australiji lažni osećaj sigurnosti da će svestski broj jedan dobiti zeleno svetlo. Tenis Australija će verovatno imati narušenu reputaciju. Viktorijanska Vlada pomogla je da se uspostavi ceo ovaj proces sa Tenis Australijom, tako što je stvorila medicinske panele koji su dali Đokoviću da dođe. Andersonova Vlada je spretno "hranila" Novaka vukovima kada je stigao u zemlju, dajući Komonveltu da preuzme vruć krompir kada je počeo nered.