Autor: Informer.rs

13.01.2022.

14:03

Foto: printscreen/reuters

Sport

PRST U OKO AUSTRALIJI! Direktor Fajzera stao uz Novaka! Kao da je vakcinisan!

Novaku su Australijanci uzeli vizu po dolasku u Melburn, ali je pobedio na Federalnim i porodičnim sudom, vraćena mu je viza. Međutim,  zakoni Australije propisuju da Aleks Hok  i dalje može da suspenduje vizu Đokoviću.

Neki su podržali Novak, dok su ga neki žestoko osudili, a neverovatno je da je Novak, koji nije primio vakcinu, dobio podršku direktora kompanije "Fajzer", Albert Burla.

On je podržao Novaka. Objasnio je da prethodna zaraza kovidom u poslednja tri meseca daje dovoljno jak imun odgovor i da srpski teniser zbog toga poseduje dovoljno antitela.

- Ja sam veliki navijač Novaka Đokovića. Ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i lekara - kazao je Alber Burla i dodao:

Informer

Novak Đoković spreman za početak Australijan opena

- Smatram da preležan virus daje zaštitu od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vreme. U mnogim zemljama širom Evrope sertifikat vam je validan šest meseci nakon poslednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri meseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao posle vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim - rekao je Burla.