Autor: Informer.rs

13.01.2022.

16:53

Foto:

Sport

ŠOK ZA ŠOKOM! DEL POTRO NA IVICI BANKROTA! Otac mu PREMINUO i ZAVIO ga u crno...

Nije život mazio Huana Martina Del Potra! Argentinac je slovio za jednog od najboljih tenisera planete, ali su ga povrede omele da napravi karijeru kakva se od njega očekivala. Da stvar bude gora, haos se nastavio i van terena, a popularni Delpo je upao u probleme nakon smrti oca Danijela. 

Argentinski mediji prenose da je Danijel vodio raznorazne poslove i doveo Huana Martina Del Potra do ivice bankrota. 

- Kada mu je otac preminuo, poverioci su pokucali na vrata da naplate dugove. Danijel je ostao dužan ogroman novac jer nije umeo da vodi posao na pravi način. Najviše para je uložio u fabriku cerealija koja je propala - ispričao je izvor za argentinske medije. 

Pored toga Del Potra su zadružili i ostali sagovornici, a ne samo Del Potro senior...

- Postoje brojne tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. Sa tim poslom Danijel nije imao nikakvog iskustva i nije prošao dobro. Ovde u Tandilu svi znaju za probleme koje je Huan nasledio od oca, jedino nemamo podatke o pravim ciframa. Huan se drži daleko od očiju javnosti, bio je u poseti krajem godine, ali samo jednoj osobi u bolnici koja je tražila da se vidi s njim - ispričao je dopisnik iz Tandila. 

Del Potrovi advokati nisu želeli da odgovore na pitanja novinara o nasleđenim dugovima. Prema zvaničnim podacima, Huan Martin je samo od turnira zaradio oko 20.000.000 evra.