Autor: Informer.rs

13.01.2022.

23:50

Foto: ap photo

Sport

PLAŠE SE DA DEPORTUJU NOVAKA! ĐOKOVIĆ JE KLJUČ AUSTRALIJAN OPENA! Otkriven važan detalj - ovo menja situaciju iz KORENA!

Saga oko deportovanja Novaka Đokovića iz Australije još uvek traje i čini se da joj nema kraja. Navodno, sve bi trebalo da bude gotovo uskoro, mada, tu informaciju prense Australijanci već nekoliko dana, a ona ne poje vodu. 

Dok svi čekaju da čuju šta će on reći nemački "Politiko" je napisao veoma zanimljiv tekst. Navode Nemci da bi jedna stvar mogla da ima veliki uticaj, a da je to zapravo jedini razlog što Aleks Houk odugovlači sa odlukom. 

- Stvari su kompleksne za Australijan open. Tačno je da postoji ugovor, ali je isto tako direktor Kreg Tajli više puta upozoravao da to ne daje nikakve garancije, posebno zbog pandemije korone. Ugovor važi do 2039. godine, ali to ne znači da neka druga zemlja ne može da ponudi veliku svotu novca za tako veliki događaj. Jedini razlog što igrači ovde dolaze je taj što imamo veliki nagradni fond i što trošimo mnogo vremena da ih ubedimo da dođu - rekao je Tajli. 

Pored toga, ukoliko Novaka Đokovića deportuju postoji mogućnost da će najbolji teniser današnjice dobiti zabranu ulaska na tri godine. Bio bi to ogroman problem za Australijan open...

- Šta će se dogoditi sa grend slemom, ako najboljem igraču zabrane ulazak u zemlju na tri godine? Deluje da se Aleks Houk plaši da to sazna - zaključio je "Politiko".