Autor: Informer.rs

14.01.2022.

22:21

Foto: printscreen

Sport

ČOVEK NEMA OBRAZA! Ministar opet udara po Novaku: Opasan je!

Ranije tokom dana je Aleks Hok po drugi put ukinuo vizu srpskom teniseru. Ali, saga nije završena. Novaka od 22 časa očekuje saslušanje pred graničnom policijom, a potom novo suđenje dva sata kasnije.

Žestoka kampanja protiv Novaka se nastavlja.

- Gospodin Đoković je važna ličnost i uzor je mnogim ljudima u svetu, pa tako i u našoj zajednici i njegovo prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje zahteva predostrožnosti nakon prijema pozitivnog testa na koronavirus u Australiji od strane ostalih stanovnika. Njegovo ponašanje može da utiče na druge ljude da ne poštuju zdravstvene mere nakon pozitivnog testa. To može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i zdravlje drugih ljudi - rekao je Hok za "The Age" i dodao da Đoković predstavlja opasnost po druge ljude i ponovo upozorio na veliki broj slučajeva zaraženih osoba Omikron varijantom koronavirusa koja trenutno vlada.

Informer

 

Ponovo se Houk osvrnuo na to da je Novak Đoković sa pozitivnim testom odradio intervju i slikanje za određene medije.

- Gospodin Đoković uživa veliko poštovanje svuda u svetu i jako je uticajan, a njegovo ponašanje nakon dobijenog pozitivnog testa na korona virus uz status nevakcinisane osobe može da bude opasno po stanovnike Australije. Može da ohrabri druge da slede njegov primer i ne poštuju zdravstvene propise. Takođe, može da dovede da se proširi  mišljenja da vakcinacija nije dobra stvar, a to potencijalno može da dovede do određenih nereda u našoj zemlji, a već smo imali veliki broj protesta.