Autor: Informer.rs

15.01.2022.

22:14

Foto: reuters

Sport

UZNEMIRUJUĆE... Advokati poentirali! Ako imaš mišljenje kao Novak ti si rizik!


Pred finalnu odluku Novak je dobio podršku od Udruženja advokata Australije. Portparol udruženja Greg Barns je za australijske medije izjavio:

- Jedan od najopasnijih aspekata Đokovićevog slučaja jeste spremnost federalne vlade da oceni da je neko rizik za javni red samo na osnovu toga što vlada pretpostavlja da čovek ima neko mišljenje - rekao je Greg Barns.

Informer

 

On je dodao da sve što se dešava Novaku Đokoviću podseća na dela čuvenog Džordža Orvela koji je "proročki“ pisao da preti opasnost da društvo budućnosti bude diktatorsko.

- Orvelovski je i duboko uznemirujuće da se to dešava u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i slobodi misli.

Informer

 

Takođe, Udruženje australijskih novinara juče objavilo saopštenje u kojem je otvoreno stalo na stranu srpskog tenisera.

- Odluka da se poništi viza Novaku Đokoviću ogolilo je koliko su provizorne odluke granične policije i imigrantske službe. Ovaj slučaj je jasno pokazao koliko su odluke koji one donose čisto političke. Diskreciono pravo u odlučivanju koje je dato u ruke Ministra znači da njegove politički obojene odluke mogu ozbiljno da utiču na živote svih nas... - stoji pored ostalog u saopštenju Udruženja.