Autor: Informer.rs

16.01.2022.

07:24

Foto: Tanjug/AP

Sport

PREMIJER OPET NAPAO NOVAKA! Gubimo vreme! Australijan open je veći od tebe!

Premijer države Viktorija oglasio se dok je trajalo suđenje Novaku Đokoviću u Federalnom sudu. Podsećamo, upravo je dražava Viktorija odobrila Novaku medicinsko izuzeće, koje je ipak bilo validino, mada je država to pokušala da ospori.

Ali, i pored svega Endruz ne prestaje da proziva Đokovića.

- Samo se vakciniši i tako ćemo svi prestati da gubimo vreme. Druga stvar, Australijan open, jedan od četiri grend slema, veći je od bilo kog pojedinca. Zato je to Grend slem i zato je on bitan, jedan od najvećih događaja na svetu - kazao je Endruz i dodao:

- Biće fantastično ovde sa publikom, sigurnom od Kovida. Biće drugačije, ali biće i dobro. To nam je važno za ekonomiju, poslove, turizam, naš brend....

Ministar za imigracije Aleks Hok smatra da je Novak zbog svojih stavova pretnja za Australijance. Naime, država kaže  da je Novak uzor mnogim ljudima i njegovo prisustvo i stavovi protiv vakcinacije, kako su istakli, mada to Đoković nikada nije rekao, mogli bi da dovedu do promene stava Australijanaca.

Informer

Daniel Endruz

Posle saslušanja na Federalnom sudu, tročlano sudijsko veće predvođeno glavnim sudijom Džejmsom Alsopom trebalo bi tokom današnjeg dana da donese odluku. 

Suđene je trajalo više od pet časova, tokom kojih su Novakov pravni tim i advokat Vlade Australije iznosili argumente. Potom je sudija Alsop je odlučio da raspusti sud i najavio da će veće sudija održati sastanak, razmotriti argumente i iznete dokaze i da će svoju odluku saopšiti na zvaničnom sajtu Federalnog suda.

Nije mogao konkretno da kaže kada će odluka biti doneta, ali je nagovestio da bi moglo da se desi da odluka bude čak i sutradan po vremenu u Australiji, što bi značilo pred ponoć u Srbiji.