Autor: Informer.rs

16.01.2022.

16:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAČE, TENIS JE PRAVI PRIJATELJ! Da sam u MELBURNU odmah bih se POVUKAO!

Saga o nastupu Novaka Đokovića na Australijan openu je završena, a najbolji teniser današnjice neće imati pravo da brani i napadne 10. titulu na prvom grend slemu u sezoni. Federalni sud potvrdio je odluku imigracionog ministra Aleksa Houka i naložio da se srpski as hitno deportuje. 

Đoković je tokom deset dana borbe dobijao podršku sa svih strana, a jedan od onih koji su od starta pa sve do danas bio uz Novaka je američki teniser Tenis Sandgren! 

Iako je Sandgren redovna mušterija srpskog tenisera, Amerikanac se od starta procesa oglašavao na društvenim mrežama i podržavao Đokovića, a danas je ostavio snažnu poruku na Tviteru i pozvao kolege da se solidarišu. 

- Ako mislite da je tenis važniji od ovog pitanja. Ti si je*eni moron. Voleo bih da sam u Melburnu da bih mogao da se povučem sa turnira. Pretpostavljam da je solidarnost kul samo kada je u pitanju ček. Kada 'ikona slobodnog izbora' nije dobrodošla, stvari su poludele - napisao je Sandgren. 

Podsećamo, Novak je pre nekoliko sati napustio Australiju. Trenutno putuje ka Dubaiju odakle će prvim letom stići u Beograd!