Autor: Informer.rs

16.01.2022.

21:54

Foto:

Sport

IMAM RAK I POBEDIĆU GA! Još jedna UŽASNA vest iz sveta TENISA! Legendarna ŠAMPIONKA teško bolesna!

Još jedna loša vest iz sveta tenisa... Jedna od najvećih igračica u istoriji "belog sporta", Amerikanka Kris Evert, objavila je da joj je dijagnostikovan rak jajnika i da se odmah podvrgla terapijama. 

Evertova je harala svetom krajem sedamdesetih i početkom osamdesedih godina, osvojila je sedam titula na Rolan Garosu, a sada je maksimalno fokusirana na najveći životni meč. 

Ona je ovog meseca prošla prvu od šest rundi hemoterapije i otkrila je da je imala mnogo sreće jer je rak otkriven u ranoj fazi.

- Imala sam veliku sreću. Ispred mene su izazovi, ali se osećam sigurno znajući da će hemoterapija učiniti da se rak ne vrati - rekla je Evertova za "ESPN". 

Njena mlađa sestra Džejn preminula je od iste bolesti pre dve godine, a porodica je prvobitno obaveštena da genetska testiranja nisu otkrila ništa maligno. Međutim, dodatna istražavanja su podigla brigu i zato je Evert u oktobru otišla na testiranja i nalaz krvi je pokazao da takođe ima patogenu varijantu gena, što je dovelo do otkrića tumora.