Autor: Informer.rs

17.01.2022.

10:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

MISTERIJA! Šta posle proterivanja iz Australije?

Obrukala se Australija maltretiranjem najboljeg tenisera, a teror je trajao 12 dana. Zabranili su mu da opet ispiše istoriju, da osvojio 10. grend slem u Melburnu, 21. istorijski najveći trofej u karijeri koji bi pretako Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Objašnjenje Australijanaca da su Novaka deportovali jer bi mogao da utiče na ono što se nisu vakcinisali, s obzirom na to da on nije vakcninsa, jer suludo, van svake pameti. U Australiji je već 93 odsto vakcinisanih, a i Đoković nikada nije reako da je protiv vakcinace. Međutim, ministar za imigracije Aleks Hok je mislio drugačije i to je Federalnom sudu bilo dovoljno, dokazi njima nisu potrebni, da Novaka protera iz Australije. 

Za Novaka Đokovića je Australijan open zatvorena knjiga. Neće igrati i stavio je tačku! Pitanje je šta sad? Posebno s obzirom na to jer postiji šansa da posle Australijan opena ne bude više prvi tenisera sveta.

Informer

Novak Đoković stiže u Beograd

Sada se svi pitaju na kom turniru će naš teniser započeti takmičenje u 2022. godini? Ko će mu dozvoliti da igra pošto nije vakcinisan, ukoliko u međuvremenu ne primi vakcinu. 

Na sajtu prvog tenisera nema rasporeda za nastavak sezone, što je neobično, jer smo navikli da stoji plan turnira bar prvog dela sezone.

Prošle godine Đoković nije igrao  na Indijan Velsu i Majamiju, nakon što je osvojio Australijan open. Tada je mogao sebi da priušti pauzu čad od dva meseca, do početka sezone na šljaci. Vratio se na teren u Monte Karlu.

Nakon je posle haosa koji su mu priredili Australija najavio da želi da se odmori pa nema sumnje da sledi novi period bez tenisa. To trenutno Novaku najpotrebnije, iako bi mogao da ostane bez trona. Ali, pre nego što se opet vrati na teren bitno je da se "resetuje", da definitivo zaboravi na dešavanja u Melburnu", da se reši ljutnje i besa nakon svega što je doživeo u Australiji.

Informer

 

Američka turneja kreće 10. marta mastersom u Indijan Velsu, a potom sledi Majami, dok su pre toga manji turniri: Akapulko, Dubai, Rio de Žaneiro. Pitanje je na kojim od tih tunrira Đoković može da igra nevakcinisan i da li postoji mogućnost izuzeća za tenisere koji su skoro preležali kovid.

Nedeljama se spekuliše da na turniram u Americi igrači neće moći da igraju nevakcinisani. Na sajtu mastersa u  Indijan Vels stoji obaveštenje da nijednom članu osoblja, novinaru i ostalima na teniskom kompleksu neće biti dozvoljen ulazak bez potvrde o vakcinaciji. Teniseri se izričito ne navode, ali so ovo najverovatnije i na njih odnosi.

Takođe, spekuliše se da će vakcinacija biti uslov za igranje na Ju Es openu i Vimbldonu, ali i dlaje čekamo zvaničnu potvrdu. 

Informer

 

Što se tiče Rolan Garosa, Franzuci su promenili odluku za samo 24 sata. Najavili su da Novak moči bez vakcine da igra u Parizu.  Takav stav je prvo iznela ministarka sporta Roksana Marasineanu, a potvrdio predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton.

- Naš tim u saradnji sa nadležnim institucijama radi na stvaranju posebnih pravila koja se tiču dolaska i nastupa nevakcinisanih igrača na našem takmičenju - rekao je Moreton za francuske medije.

Informer

 

Ali, već u ponedeljak važi drugo pravilo.

Ministarka Roksana Maračineanu objavila na "Tviteru" da je donet novi zakon koji uskoro stupa na snagu. Zakon se odnosi na obaveznu vakcinaciju za društvene događaje, gde spadaju i sportski poput Rolan Garosa, što dodatno otežava situaciju najboljem teniseru sveta.

U jedno ne sumnjamo, kada se Đoković vrati biće spreman za osvetu! Neka Bog pomogne onima koji mu se nađu na putu.