Autor: Informer.rs

19.01.2022.

15:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

CEO SVET GA RAZAPINJE, A NOVAK TRAŽI LEK PROTIV KORONE! Sa Jelenom osnovao firmu 2020. godine!


Kako prenosi Kix.ba firma je registrovana u Danskoj. Isti izvor navodi da su Đoković osnivači i vlasnici 80 odsto deonica firme - Novak 40,8 odsto i Jelena 39,2  odsto. 

Na službenoj stranici www.quantbiores.com u predstavljanju firme stoji da se bavi "razvijanjem tretmana i lekova za retroviruse i otporne bakterije".

O kojim retrovirusima se radi stoji u odeljku "vesti za javnost". Objavljene su tri vesti i sve se bave korona virusom.

Informer

 

Usled pandemije korona virusa i nekih ranijih retro virusa (RNA) kao što su HIV, SARS postavlja se pitanje da li je moguće pronaći univerzalnu vakcinu za retrovis ili lek. Do sada su se vakcine temeljile na imunološkom odgovoru na određene proteine ili DNA/RNA sekvence unutar virusa. Još uvek ne postroji vakcina za HIV, a u slučaju gripa postoji vakcina za svaki soj posebno.  Tokom istraživanja identifikovaćemo zajedničke komponente proteina koji su odgovorni za početak infekcije za sve srodne RNA viruse, a zatim pronaći vakcinu i tako pronaći lek - navodi se na sajtu. 

Australijanci su ga optužili da je antivakser jer se još nije vakcinisao. Deportovali su Novaka nakon što je ministar za imigracije Aleks Hok mislio da prvi teniser sveta  opasnost po javni interen, odnosno da bi mogao da utiče na one Australijance koji nisu vakcinisani,  a on je osnovao firmu koja se bavi lečenjem korone.