Autor: Informer.rs

21.01.2022.

17:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

SVAKI DAN POMISLIM DA JE KRAJ! Nadal živi u STRAHU od PORAZA!

Nakon višemesečne pauze Rafael Nadal vratio se na ATP tur i sa tri sigurne pobede krenuo u pohod po 21. grend slem titulu. Španac je u jutros sa 3:1 savladao Karena Hačanova, ali nekadašnji prvi teniser sveta svestan je velikog broja grešaka uprkos pobedi. 

- Zadovoljan sam zbog svog nastupa. Svakako moj najbolji meč od kako sam se vratio tenisu. Sve je dobro radilo, ali eto u trećem setu sam pravio neke greške. Mislim da je najveća ta što sam pokušao da riterniram sa osnovne linije. Ipak, promenio sam dinamiku u četvrtom. Stvari ne mogu uvek da budu savršene - izjavio je Nadal. 

Budući da je nekoliko meseci bio van terena, novinare je zanimalo da li se Rafa brinuo da se više nikada neće vratiti profesionalnom tenisu. 

- Svakoga dana. Mnogo meseci bio sam na terenu, pokušavao sam da izlazim svakog jutra, pričao bih sa timom i ne bih mogao da treniram ni 20 minuta. A onda bih trenirao po dva sata. Pokušavao sam različite stvari. Teško je iako sam mnogo puta tokom karijere bio u toj poziciji. Sa povredom stopala je drugačije. Ideš svaki dan u teretanu bez napretka i ne znaš šta će biti. Mentalno je jako teško - podvukao je Španac.