Autor: Informer.rs

28.01.2022.

13:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

NOVAK ĆE GLEDATI FINALE, POTRUDIĆU SE DA POBEDIM NADALA! Medvedev želi da ODUZME Nadalu 21. grend slem titulu!

Drugi teniser sveta je posle dva i po sata igre na Rod Lejver areni nadigrao Stefanosa Cicipasa i plasirao se u novo grend slem finale gde ga čeka Rafael Nadala koji će se boriti za svoju 21. titulu. 

- Igraću opet protiv jednog od najboljih svih vremena. Opet za titulu sa čovekom koji će ići na 21. grend slem. Ne znam za koga je Rafa navijao u Njujorku, ali verujem da će Novak sada gledati ovaj meč. Prošlo finale sa Nadalom (US Open 2019. godine) trajalo je skoro pet sati. Znam koliko je Nadal dobar i potrudiću se da pobedim - jasan je bio ruski teniser. 

Za razliku od četvrtfinala sa Feliksom Ože Alijasimom koji je trajao skoro pet sati, duel protiv Cicipasa bio je gotovo upola kraći.

- Kada sam završio meč sa Feliksom, pričao sam sa trenerom i pitao ga kako da se vratim. Jedva sam mogao da se pomerim. Dobro smo odradili oporavak. Zaspao sam, ali kada sam se probudio osećao sam da nije tako loše, da mogu lepo da se oporavim na vreme. Drago mi je što i danas nije bilo pet sati, da mogu lepo da se oporavim za finale - rekao je Medvedev. 

Pokušao je spiker na Rod Lejver areni da pomogne Medvedevu u nameri da se sprijatelji sa navijačima, ali Rus očigledno odbija svaki vid saradnje. Upitan je drugi teniser sveta da li će gledati duel Ešli Barti i Danijel Kolins u finalu žense konkurencije. 

- Obično odo 20:15 idem na večeru... - kratko je odgovorio Rus.