Autor: Informer.rs

29.01.2022.

08:06

Foto:

Sport

HRVATI U TRANSU! SADA još više vole AUSTRALIJAN OPEN!

Hrvatski tenis ima čenu da se nadau godinama koje dolaze. Petra Marčinko osvojila je juniorsku titulu na Australijan openu, pošto je u finalu savladala Sofiju Kostulas iz Belgije u dva seta - 2:0 (7:5 ,6:1).

Informer

 

U prvom setu je talentovana Hrvatica ispustila brejk prednosti, ali je u završnici seta došla do oduzetog servisa na račun protivnice. Uspela je da veže sedam poena i pokazala da je tvrd orah!

Informer

 

Drugi set je bio sjajan! Napravila je tri brejka i zasluženo je podigla pehar! Marčinko je postala četvrta Hrvatica sa titulama na juniorskom Australijan openu, pošto su pre nje to uspele Ana Konjuh 2013. godine, Jelena Kostanić 1998. godine i Mirjana Lučić još jednu godinu ranije.

Informer

 

- Igranje na Rod Lejver areni bilo je veliko iskustvo. Bila sam nervozna na početku, jer je veliki stadion, moje prvo Grend slem finale. Ipak, ostala sam smirena u važnim trenucima. Uzbuđena sam i puna samopouzdanja. Jedva čekam da vidim kako ću se snaći na profesionalnom nivou, na ITF i nekim od WTA turnira - rekla je Marčinko.

Informer

 

Podsertimo, na putu ka finalu Hrvatica je u četvrtfinalu izbacila našu  Lolu Radivojević, koju je takođe savladala u dva seta.