Autor: Informer.rs

01.02.2022.

08:20

Foto:

Sport

ŠPANAC NAPAO NADALA ZBOG ĐOKOVIĆA! Jednu stvar ne može da mu oprosti!

Gubio je Rafarl Nadal od Danila Medvedevda u bori za titulu, bio u minus dva seta, ali se vratio u žibot i na kraju osvojio 21. grend slema.

Zemljak ga je podsetio da možda ne bi bilo tako da su Australijanci dozvolili Novaku Đokoviću da se takmiči.

- Čestitam Nadalu na tituli na Australijan openu. Nadam se da će Rafa u delu zahvalnosti uz porodicu, trenera, fizioterapeuta, tehničkog osoblja imati i vladu Australije, koja je Novaka Đokovića sklonila sa puta - naveo je satiričar.

Informer

 

Španac je pomenuo i Novakovu čestitku Rafi, kaže da je Đokovića džentlmena, pa su ga mnogi napali.

Oglasio se i podseti na jednu pesmu koju je napisao kada je Nadal osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju, u dublu.

Informer

Novak Đoković

- Sada kada me vređaju i nazivaju antišpancem zato što sam kritikovao stav Rafe Nadala u vezi sa tretmanom koji je vlada Australije imala prema Đokoviću, želim da se setim ove ode koju sam napisao kada je Rafa osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju - napisao je satiričar uz citiranje kratke pesme koja veliča Rafu kao momka koji pronosi slavu, zastavu i himnu Španije.

- Činjenica je da je Nadal neverovatan kao teniser, kao standard naše nacije, kao sportista, kao primer požrtvovanja, karaktera i dobrog rada. Ali on je čovek, a ne božanstvo, nije nepogrešiv - ne može da oprotis Nadalu što je bio uz vladu Australije, a ne uz Đokovića.