Autor: Informer.rs

03.02.2022.

13:26

Foto:

Sport

OZBILJAN SKANDAL POTRESA TENIS! Nemac IZBACIO Đokovića, muljao, pa suspendovan na godinu dana!

Britanski "Telegraf" tvrdi da je Frimel suspendovan zbog "zloupotrebe moći i neetičkog ponašanja". Nemački sudija se inače nigde nije pojavio od prošlogodišnjeg Vimbldona, navodno zbog privatnih razloga.

Informer

 

Međutim, bio je pod istragom, što je sada otkriveno. Englezi prenose da ga je mlađi sudija optužio zbog zloupotrebe moći, a nakon istrage koja je trajala duže od pet meseci odlučeno je da zvanično bude suspendovan.

Četiri različita slučaja, u periodu između 2011. i 2015. godine, utvrdila su da je Frimel prekršio tri člana kodesa ponašanja. Frimel će moći da se vrati suđenju 19. juna ove godine.

Frimel je "zlatni supervizor", ima bitnu ulogu u delegiranju sudija i njihovom napretku na listi sudija. Pretpostavlja se da je istraga pokazala da je služeći se visokim položajem napravio prekršaj zbog kog u narednih godinu dana neće moći da se odlučuje u tenisu.

Informer

Podsećamo, Frimel je pre nekogo što je suspendovano Đokovića u Njujorku na terenu razgovorao sa prvim teniserom sveta desetak minuta. Međutim, ništa što je Nole rekao nije moglo da mu pomogne. Izgleda da je sada karma stigla nemca. 

Informer

 

Novak je istakao da nije pogodio sudiju namerno. Rekao je: "da, bio sam ljut i udario sam lopticu koja je pogodila linijskog sudiju, činjenice su veoma jasne, ali nisam imao nameru da se to dogodi i ne bi trebalo da budem diskvalifikovan". Svi smo se složili da to nije uradio namerno, ali činjenica je i dalje da je pogodio linijskog sudiju i da je ona očigledno bila povređena -  rekao je Frimel o svom razgovoru sa Novakom pre dve godine.