Autor: Informer.rs

04.02.2022.

19:21 >> 20:36

Foto: AP/Photo

Sport

TEK SADA SE PAZITE NOVAKA - AUSTRALIJANAC UPOZORIO NADALA I FEDERERA! Čuveni trener prognozira Đokovićevu "EKSPLOZIJU"!

Rafael Nadal osvojio je 21. grend slem titulu na Australijan openu i tako na najbolji mogući način iskoristio odluku tamošnjih vlasti da deportuju Novaka Đokovića. Španac je osvojio drugi pehar u Melburnu i tako pokrenuo nove priče o "GOAT" trci. 

Mnogi stručnjaci smatraju da će Nadalova titula raspaliti Novaka Đokovića, a upravo to mišljenje ima i Daren Kejhil. Australijanac koji je prvo bio teniser, a kasnije se proslavio kao fenomenalan trener!

- Mislim da će Novak ovo iskoristiti da podgreje vatru sa kojom igra. Mislim da on još uvek pokušava da unapredi svoju igru i uveren sam da ćemo videti neverovatan tenis od Novaka u narednih nekoliko godina - istakao je Kejhil. 

Australijanac koji je svojevremeno radio kao trener Ane Ivanović smatra da će se Rodžer Federer na tur vratiti na najvišem nivou. 

- Ovo što je Rafa uradio će dati snage i Rodžeru, takođe. On bi mogao sebi da kaže: 'Ako je Rafa i dalje na terenu i pravi velike stvari, zašto ja ne bih mogao da ozdravim i da uživam u igri?'. Mislim da ovo daje snagu "velikoj trojci". Mislim da je Rafa svima njima dao ogromnu energiju. Samo ostanite da ih pratite, ne znate šta nas čeka - istakao je australijski stručnjak. 

Iako još uvek nije poznato da li će Novak Đoković imati pravo nastupa na Rolan Garosu, Kejhil nema dileme da će Srbin biti glavni favorit, ali uz Rafaela Nadala. 

- Pazite, ako Novak zaigra mislim da će on i Rafa ići na Rolan Garos kao dva jednaka favorita. Naravno treba biti u stanju da se pobedi Rafa na šljaci u pet setova, ali svi smo videli kako je to teško. Ipak Novak je bio impresivan prethodnih godina - podvukao je Kejhil.