Autor: Informer.rs

07.02.2022.

09:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Ko je ovde lud? Mađari dobili LAŽNE kovid propusnice, a pljuvali su Novaka!

Teniski savez Mađarske pokrenuo je istragu zbog tvrdnji da su igrači i treneri dobijali lažne kovid propusnice da bi mogli da putuju u inostranstvo. 

Po tvrdnjama specijalizovanog sajta "Ubitennis", Mađari su falsifikovali dokumenta kako bi ušli u Australiju. 

Portal "24.hu" otkrio je detalje, navodno je u skandal upletena Katalin Maroši, nekada 33. teniserka sveta u dublu. On je prethodnog leta kontaktirala igrače i njihove roditelje, kako bi dobila neophodne podatke. Pretpostavlja se da su informacije poput datuma rođenja, adrese, imena i prezimena majke i ostali korišćeni za izradu lažnih dokumenata. Takvi papiri omogućili su mađarskim predstavnicima da bez kontrole uđu u Australiju i igraju na prvom grend slemu sezone.

Potreban nam je PCR test, ali sad ovo možemo da rešimo ako mi pošaljete potrebne podatke koje prosleđujem doktoru da izda nalaz, a deca mogu da se provuku - citira se poslati mejl.

Maroši je do skoro bila koordinatorka u Teniskom savezu Mađarske, ali je nakon što je ovaj skandal isplivao u javnost smenjena sa funkcije.  Nju je "odao" selektor Dejvis kup tima Gabor Keveš koji tvrdi da je pred Završni turnir Dejvis kupa u Torinu krajem prošle godine dobio papir koji mu uopšte nije potreban.

Informer

 

- Pre Dejvis kupa u Torinu, kao neko sa punom zaštitom, tri vakcinacije, dobio sam papir koji mi nije trebao, jer sam mogao da putujem i bez njega. Samo neko ko nije bio vakcinisan je morao da ima ovaj kućni PCR test da bi ušao u zemlju. Bilo mi je čudno, jer su se radili PCR testovi na licu mesta - otkrio je Keveš.

Mađarski savez trenutno vodi postupak protiv najmanje devet osoba, a očekuje se da uskoro budu podnete i krivične prijave. 

Ukoliko se ispostavi da su pojedini teniseri i teniski treneri bez važećih dokumenata bili prisutni u Melburnu, biće to malo je reći samo skandal! Novaka su deportovali iako je imao važeću dokumentaciju, ali je ministar za imigracije mislio da je opasnost po zdravlje.