Autor: Informer.rs

09.02.2022.

07:25

Foto: reuters

Sport

SLOMIĆE VAM SRCE! Del Potro plakao kao kiša, najemotivniji trenutak koji ste videli u tenisu! (VIDEO/FOTO)

Del Potro je u suzama završio susret protiv zemljaka Federika Delbonisa u Buenos Ajresu - 1:6, 3:6. Veliki Agentinac, prijatelj Novaka Đokovića stavio je najverovatnije tačku na karijeru, nakon što su ga povrede sprečile da bez sumnje bude jedan od najboljih.

Briznuo je u plač pred navijačima, slomio se, nije mogao, ali ni hteo da sakrije emocije. Plakao je kao kiša. Sa tribina se orilo "Ole, ole, ole, Delpo, Delpo"...

Niko pre samog meča nije mogao sa sigurnošću da kaže da je ovo stvarno kraj. Ali, nažalost jeste, potvrdio je to Del Potro posle meča.

Nakon što je izgubio meč, publika je nastavila, a Delpo je svoju traku za kosu stavio na tenisku mrežu, poljubio je i u suzama napustio teren.

- Ovo je dan koji ću pamtiti do kraja života. Nema mesta gde da sam srećniji nego ovde. Imao sam priliku da prvi put zaigram pred svojom mamom - započeo je Delpo.

- Ovo je trenutak koji nikada nisam želeo da dođe. Nije ispalo kako sam se nadao. Zdravlje me je usmerilo da donesem ovu odluku u koju ni sam ne verujem. Uložio sam toliko truda u poslednje dve i po godine kako bih mogao da se vratim i napravim još jedno čudo. Ponekad mogu da izgubim i nemam snage da idem napred. Žao mi je zbog toga. Dao sam sve - kazao je kroz suze Del Potro.

Informer

 

- Tenisom sam ispunio sve svoje snove. Najteže mi pada tolika naklonost ljudi. Svu tu ljubav nosim sa sobom. Celu karijeru gradio sam sa najboljim teniserima u istoriji. Ponosan sam što sam učio od najboljih, pokušavajući da stojim čvrsto na zemlji i budem primer mlađim momcima. Na terenu i van njega pokušavao sam da ostavim trag kakav je ostavila Gabi (Gabrijela Sabatini prim. aut.), kakav je ostavio Manu (Đinobili prim. aut.) u svom sportu. Miran sam jer je moj poslednji meč bio na terenu, a ne na konferenciji za novinare. Uvek ću ga pamtiti - ovom izjavom je potvrdio da je okačio reket o klin. 

Informer

 

- Dao sam sve od sebe do poslednjeg poena. Danas želim da odem na spavanje bez bola u nozi posle dve godine. Teško je baviti se profesionalno sportom sa problemom i nelagodnošću koje imam. Osećam da je život preda mnom i želi da živim u miru.

Informer

 

Ipak, ostavio je nadu navijačima da bi mogli da ga vide na ATP 500 turniru u Rio de Žaneiru.

- Trenutno nisam siguran za Rio. Mislim da u Riju mogu da doživim nešto slično kao ovde zbog ljubavi koju tamo gaje prema meni. Sutra ili prekosutra ćemo razgovarati i donećemo odluku. Jasno ću vam staviti do znanja da ću, sa ili bez odlaska u Rio, završiti karijeru. Prioritet mi je da živim život bez bola i ptanje. Moram da sredim nogu, jer mi je teško ovako da živim. Ako je danas bio poslednji put, srećan sam. Ali, ko ne bi želeo da oseti ovo još jednom. Za sada je tenis po strani dok ne sredim nogu. Sanjam da mogu da koristim telo kako bih radio ono što želi, a ne ono što mogu. Ako to uspem, usudio bih se da uradim bilo šta... Pa čak i da ponovo otvorim prozor teniskih čuda.