Autor: Informer.rs

10.02.2022.

07:15

Foto: Tanjug/AP

Sport

HRVAT ISPLJUVAO KIRJOSA! On je cirkuzant i idiot!

Mate Pavić je u paru sa Nikolom Mektićem stigao na Australijan open kao prvi favorit, ali se u drugom kolu ispali od Nika Kirjosa i Tanasija Kokinakisa koji su kasnije osvojili ovaj grend slem u dublu. Došlo je tada i do incidenta, kada se trener hrvatskog dubla umalo potukao sa Nikom Kirjosom.

- Ne znam kako bih vam dočarao to. Nisu korektni, teško je igrati u tim uslovima protiv Kokinakisa i pogotovo Kirjosa, koji je, da budem politički korektan, cirkuzant i idiot. Kirjosu se puno dopušta, ne poštuje protivnike - rekao je Pavić i dodao:

Informer

 

- Imamo s jedne strane igrača poput Monfilsa, koji je šoumen i koji je zanimljiv, a Kirjos je običan cirkuzant i pun nepoštovanja. Ali,  Kirjos ima bazu svojih fanova u Australiji i dopušta mu se nekorektno ponašanje na terenu.

Informer

 

Sukon Kirjosa i hrvatskog trenera dogodio se ispred svlačionice.

- Jedan od njihovih trenera mi se uneo u lice i pretio mi je da će me udariti. Apsurdna situacija. Bilo je stvarno ozbiljno, njegov nos dodirivao je moj nos, urlao je, ali ja sam bio potpuno spreman da se potučem s njim. Sve je sprečio Tanasi, koji me je smirio - rekao je Nik poske svađe. 

Nik Kirjos je bio među prvim igračima koji je podržao Novaka Đokovića kada su mu Australijanci uzeli vizu jer nije vakcinisan, a na kraju ga i deportovali i nisu mu dali da se bori za 21. grend slem. 

Bonus video