Autor: Informer.rs

10.02.2022.

20:40

Foto:

Sport

LOŠE VESTI ZA NOVAKA! Oglasio se direktor MONTE KARLA! Đoković će igrati ako ISPUNI USLOVE!

Masters u Monte Karlu održaće se od 9. do 17. aprila. 

- Ako želite da uđete u Francusku, prvo pravilo je da budete vakcinisani. ATP protokol nudi i da se mesec dana pre početka takmičenja obezbedi uverenje o kontaminaciji korona virusom. Koliko znam, Đoković trenutno nije vakcinisan. Ako bude ispunjavao uslove, dočekaćemo ga raširenih ruku - rekao je Franulović.

- Razgovarali smo sa svim igačima. Svi su vakcinisani osim njega. Ne možemo da se stavimo na njegovo mesto i saznamo šta želi da radi. Njegovo učešće na turniru zavisiće samo od njega - dodao je Franulović.

On je rekao da bi "voleo da može da kaže da će Đoković 100 odsto biti na turniru".

- Ali, to je njegova odluka. Lako je reći da je turnir jači od jednog igrača. Ali, mi bismo voleli da Novak bude ovde - naveo je.

Franulović je dodao da organizatori očekuju učešće 10 najboljih svetskih igrača, osim Rodžera Federera koji je i dalje povređen i da, osim ako se ne dogodi čudo, na njega ne može da se računa.

Prijave za učešće na turniru u Monte Karlu biće završene do 14. marta, a žreb će biti održan 8. aprila.

Informer

Đoković nije branio titulu na Australijan openu u Melburnu u januaru pošto je deportovan jer nije ispunjavao uslove koje su vlasti propisale u vezi sa zaštitom od korona virusa.

On će se takmičenjima vratiti na turniru u Dubaiju, od 21. do 26. februara.

- To su veoma dobre vesti. Želimo ga u dobroj formi i srećnim što ponovo igra tenis. On je naš broj jedan - rekao je predsednik ATP Andrea Gaudenci.