Autor: Informer.rs

15.02.2022.

10:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŽESTOKO SE OBRUŠILI NA ĐOKOVIĆA! Utrkuju se ko će pre da ga prozove!

Prvi teniser sveta je u intervjuu za BBC rekao da ne želi da se vakciniše čak i ako ga to zaustavi da putu do  trofeja i najboljeg igrača ikada.

Usledile su reakcije, a nekadašnji urednik sportske rubrike Dejli Telegrafa, Pol Hejvord, smatra "da se Novak precenio".

Informer

 

- Svetu je više stalo do toga da se otarasi korone, nego da Novak Đoković pobeđuje na teniskim turnirima. Čovečanstvo bi "preživelo" da on ne igra Vimbldon. Veliki je igrač, njegov izbor i tako dalje, ali on precenjuje svoju važnost.

Javio Fergus Volš, urednik BBC-ja koji je posvećen medicinskim temama.

- Interesantno je da je Novak Đoković tokom intervjua rekao da nema dovoljno informacija o tome šta je u vakcini, a nije isključio vakcinisanje u budućnosti kada bude informisaniji. Ali čovek se zapita šta mu još od informacija treba. Napravljeno je više od 10 milijardi doza vakcina, a oko šest od 10 ljudi u svetu ima bar jednu dozu. Dakle, postoji mnoštvo informacija o njima. Nauka je prilično jasna da je najbolji način da se izgradi imunitet trostrukim ubodom. Kao elitni sportista, on je u niskom riziku od korone, ali taj rizik nije na nuli - kaže Volš.

Informer

 

Teniski komentator Dejvid Lou je bio ironičan:

- Mnogo toga treba svariti iz intervjua sa Đokovićem. Ali, jedna stvar – on kaže da nije imao priliku da se distancira od antivakserskog pokreta dok je bio u Australij "jer ga niko nije pitao za stav i mišljenje o vakcinaciji". Ima 9 miliona pratilaca na Tviteru - bio je ironičan Lou.