Autor: Informer.rs

15.02.2022.

12:18

Foto: Tanjug/ap photo

Sport

DEBAKL, SUNOVRAT... Đoković ne igra u Americi, na Rolan Garosu, Vimbldonu.... GUBI PRVO MESTO!

Dugo se spekulisalo da li će Novak Đoković igrati na mastersima u Americi, na Rolan Garosu, Vimbldonu, Ju Es openu, da li će osvojiti više grend slemova od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Posle priznanja u intervjuu za Bi-Bi-Si sada je jasno da ćemo retko ove sezone gledati Đokovića na terenima, jer je vakcina protiv korone uslov na većini najprestižnijih turnira, a Novak je jasno poručio da ne želi da bude primoran da primi vakcini.

Na pitanje da li bi žrtvovao učešća na grend slemovima kao što su Vimbldon i Ronal Garos, Novak je rekao:

Novak neće vakcinu

- Da, to je cena koju sam spreman da platim! Nikada nisam bio protiv vakcinacije. Pimio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće - poručio je Đoković, ali je i dalje otvorenog uma što se tiče vakcine.

- I dalje razmatram mogućnost vakcinacije zato što svi zajedno pokušavamo da pronađemo rešenje za korona virus. Nikada nisam bio protiv vakcinacije, razumem šta se dešava i nadam se da ćemo pobediti virus.

Ukoliko se ne promene uslovi takmičenja, odnosno, ukoliko to ne bude vakcina ili ako Novak dobije izuzeće, moći će da nastavi sezonu. U suprotnom, Novak će propustiti najveći deo takmičenja, a to znači i da će sigurno izgubiti prvo mesto na ATP listi. 

Informer

Novak Đoković gubi prvo mesto

Prvi reket planete će od 21. do 26. februara igrati na ATP turniru u Dubaiju, što će mu biti prvi nastup u 2022. godini, nakon što je mu je onemogućeno da igra na Australijan openu.

Međutim, posle turnira u Dubaiju slede problemi. Od 10. do 20. marta se igra masters u Indijan Velsu, a odmah potom počinje i turnir iste serije u Majamiju, koji će trajati do 3. aprila. Na tim turnirima će moći da igraju samo teniseri koji su imunizovani protiv koronavirusa, što nije slučaj sa Novakom.

Đoković ostaje bez prvog mesta

Posle američke turneje od 10. do 17. aprila igra se masters u Monte Karlu. Problem je što je i Monte Karlo zatvorio vrata nevakcinisanima, pa bi Đoković mogao da bude u problemu i kada je reč o nastupu na ovom turniru. I Rolan Garos pred igrače postavlja pravilo obavezne vakcinacije, ali s obzirom na to da oni iz nedelje u nedelju menjaju pravila, možda će mere biti ublažene do početka grend slema.

Informer

 

Takođe, iz Englekse poručuju da će vakcina biti uslov za takmičenje na Vimmbldonu, dok Vlada SAD ima diskretnu moć da izda medicinsko izuzeće nekom pojedincu koji nije vakcinisan. Međutim, to se uglavnom odnose na ljude iz zemalja koji nemaju pristup vakcinama ili imaju medicinski razlog da je ne prime.

Bonus video