Autor: Informer.rs

15.02.2022.

12:54

Foto: tanjug

Sport

NOVAK SE OGLASIO POSLE INTERVJUA O KOME PRIČA CEO SVET! Poslao je poruku navijačima!

Prvi reket sveta Novak Đoković u ekskluzivnom intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da nije antivakser, da će se jednog dana možda vakcinisati, ali da to neće učiniti zato što će mu neko reći da je obavezno.

Đoković je potom želeo da se zahvali navijačima na podršci koju je dobio. 

- Hvala svim navijačima koji su bili uz mene prethodnih nekoliko nedelja. Cenim vaše strpljenje - napisao je Đoković na Tviteru.

Novak je je za BBC govorio da nije antivakser ali da će propustiti sve trofeje ako za učešće bude uslov vakcinacija. Dao i pomalo zagonetnu izjavu u kojoj kaže da će se ipak možda i vakcinisati jednog dana.

- Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadam se da ćemo svi vrlo brzo videti skori kraj ovog virusa - rekao je Đoković, koji je i objasnio svetu zašto su ga Australijanci proterali.

 Malo ljudi zna da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila. Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem.