Autor: Informer.rs

16.02.2022.

18:51

Foto: printscreen

Sport

Premijer Australije ponovo sramno VRTI priču! OVO je sada rekao o Novaku!

Morison je u pisanoj izjavi za RTS rekao da Australija ima stroge zakone i pravila o graničnoj bezbednosti i da niko nije iznad njih. U pomenutom pismu premijer Australije opravdava odluku svog ministra za imigracije Aleksa Hoka o proterivanju srpskog tenisera.

- Ministar je doneo takvu odluku na bazi zaštite javnog interesa - poručio je u izjavi Morison.

On je potom naveo hronologiju dešavanja u vezi sa Ðokovićem, pri čemu, kako precizira RTS, nije pomenuto neadekvatno i nekompetentno postupanje australijskih državnih organa, što je potvrdio i Federalni sud Australije, kada je doneo odluku da se Ðoković "oslobodi iz poluzatvora u hotelu Park u Melburnu".

Informer

 

Morison je dodao da su građani Australije mnogo žrtvovali u borbi protiv pandemije i da "s pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni".

- Vrlo brzo ćemo se, uverevam vas, vratiti normalnom životu i pobeditićemo ne samo kovid 19 nego i sve druge viruse kojima ćemo biti izloženi - naveo je Morison.

Pismo je završeno porukom da je sve to "ostvareno teškim radom i žrtvovanjem Australijanaca, koji su, u ogromnom broju, prihvatili vakcinaciju i tako zaštitili sebe i zajednicu".