Autor: Informer.rs

21.02.2022.

10:59

Foto: reuters

Sport

MUČKA PROVOKACIJA! Novinar pokušao Novak da izbaci iz takta, pa dobio lekciju!

Protivnik Novaku Đokoviću na startu takmičenja u Dubaiju biće Italijan Lorenco Museti, a meč ne bi trebalo da počne pre 18 časova. 

Organizatori turnira u Dubaiju jedva su čekali dolazak prvog tenisera sveta, međutim, nisu svi bili tako prijateljski nastrojeni.

Na konferenciji za medije pred početak turnira bilo je novinara koji su želeli da izbace Novaka iz takta. 

Informer

 

Opet se pričalo o PCR testu koji je objavljen nakon suđenja u Australiji. BBC i Špigel su spekulisali da test nije validan, NN lice je čak pokrenulo i krivičnu prijavu protiv Novaka. Tužilaštvo je nakon toga prikupilo dokaze radi provere tačnosti i utvrdilo je da je Novakov test validan.

Ali, i dlaje je to u fokusu, pa su Novaka pitali PCR testu i spekulacijama o njegovoj validnosti.

- Mediji su spekulisali o tome. Ono što mogu da kažem je ono što svima govorimo. Nisam IT ekspert. U poslednje dve godine uradio sam mnogo PCR i brzih testova, kao i svi na turu, pretpostavljam. Nisam u poziciji da razumem kako su ovi testovi obrađeni i registrovani. Drago mi je što je Institut za javno zdravlje Srbije izašao javno i potvrdio te testove. Nisam stručnjak, ne mogu detaljnije - poručio je Đoković.

Informer

 

Inale, na red je došlo brisanje poena sa prošlogodišnjeg Australijan opena. Srbin su oduzeli 2000 bodova, dok je Rus ostati bez 1200 poena. Novak sada ima 8.875 poena, a Danil Medvedev je i dalje drugi sa 8.435.

Nažalost, Rus bi uskoro mogao da smeni Srbina na tronu. Da bi skinuo sa prvog mesta Novaka Đokovića, Danil Medvedev mora da osvoji titulu u Akapulku. Srbin će igrati u Dubaiju, ali mu ni titula neće biti dovoljna da sačuva prvo mesto. Mora da se nada lošem izdanju Rusa u Meksiku.

Bonus video