Autor: Informer.rs

22.02.2022.

07:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

NESTVARAN PREOKRET! Lajović od ivice ambisa do prve pobede u Akapulku!

Dušan Lajović je na startu takmičenja bio bolji od Sebastijana Korde u tri seta - 6:4, 4:6, 7:5, nakon velikog preokreta u trećem setu pošto je gubio 2:5. 

U narednom kolu srpski teniser će igrati sa boljim iz duela Mateo Beretini - Tomi Pol.

Na startu meča videli smo dva vezan brejka Lajovića i Kodre, a onda je naš teniser uzeo dva servis gema u nizu rivalu, poveo 4:1, sačuvao prednosti i bez mnogo problema dobio prvi set sa 6:4.

Drugi set počeo je kao prvi, prvo je Lajović napravio brejk, pa Kodra. Srbin je sjajnu priliku propustio u petom gemu u kom nije iskoristio pet brejk lopti, a Korda je to već u sledećem naplatio i poveo je vrlo brzo sa 5:2.

Informer

 

Uspeo je Lajović da pronađe odgovor i vrati brejk pri rezultatu 5:3 za rivala. Vratio se u set, ali je opet loše odigrao na svoj servis i dozvolio Amerikancu da iskoristi četvrtu set loptu.

Kodra je nastavio u istom ritmu posle osvajanja seta i poveo sa 2:0 na startu odlučujućeg dela igre. Lajović je izjednačio na 2:2 i onda je opet dozvolio brejk Kordi koji je imao 5:2.

Međutim, Lajović kao da je ubacio u brzinu i najpre je izjednačio na 5:5 uz novi brejk, zatim je uzeo još jedan s nulom, a onda konačno obezbedio plasman u narednu rundu posle dva sata i 43 minuta bespoštedne borbe.