Autor: Informer.rs

24.02.2022.

07:53

Foto: Tanjug

Sport

MEDVEDEV NA KORAK DO SKIDANJA NOVAKA SA TRONA! Rus dominura u Akapulku, ali njegova MAJICA pokrenula LAVINU!

Ruski as plasirao se u četvrfinale Akapulka pošto je savladao Španca Pabla Anduhara sa 2:0 (6:1, 6:2). Medvedevu je za pobedu u Meksiku bilo dovoljno sat i četiri minuta.

Medvedev je od samog starta bio dominantan, poveo sa 5:0 i potom i bez problema završio prvi set. U drugom  je na startu napravio dupli brejk, poveo za 4:0, pa je rutinski rešio meč.

Informer

 

Sjajni Rus će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Jošihita Nišioke, koji je eliminisao Amerikanca Tejlora Frica sa 2:1, čime je i olakšao Medvedevu put ka polufinalu. Tamo će najverovatnije igrati protiv Rafaela Nadala, koji ga je nedavno pobedio na Australijan openu. Inače, Nadal je sa 6:0, 6:3 pobedio Amerikanca Stefana Kozlova i zakazao četvrtfinalni duel protiv Tomija Pola, koji je posle velike borbe savladao našeg Dušana Lajovića u tri seta.

Jasno je da je Medvedevu je potrebno da trijumfuje u Akapulku, kako bi matematički pretekao Novaka Đokovića na ATP listi na prvom mestu. Kako god  Đoković proša u Dubaiju, ako Medvedev trijumfuje u Akapulku, biće prvi teniser sveta.

Oprema u kojoj je Medvedev igrao u Akapulku, praktično ilustruje zastavu Rusije.

Neki smatraju da je to zbog početka rata Rusije i Ukrajine i kako kažu, nadaju se da Medvedev više neće igrati u takvoj opremi.