Autor: Informer.rs

24.02.2022.

08:21

Foto: Tanjug

Sport

STRAŠNI NADAL! Španac ostvario REKORD KARIJERE!

Ovo je bio 12. trijumf u sezoni za Španca nakon što je slavio protiv Amerikanca sa 2:0.Po setovima je bilo 6:0, 6:3 za sat i 17 minuta igre. Nadal je bio fantastičan tokom prvog seta u kom protivniku nije prepustio gem!

Napravio je sva tri brejka na servis Kozlova, propustivši samo jednu od četiri prilike za oduzimanje servisa.

Informer

 

Ubojiti španac je ostvario skoro 80 odsto poena na prvi servis, skoro duplo više od protivnika, te ne čudi što je prvi set okončan nakon tek nešto više od pola sata.

Ponovo je Nadal bio taj koji je prvi stigao do brejka u četvrtom gemu, ali je  Kozlov uzvratio u sedmom, samo da bi stečeno izjednačenje odmah u gemu potom i ispustio.

Španac je već prvu meč loptu iskoristio i zakazao četvrtfinalni susret sa još jednim Amerikancem. Rival će mu ovoga puta biti 39. igrač sveta Tomi Pol koji je nakon skoro tri sata igre eliminisao Dušana Lajovića (2:1).

Informer

Markos Giron je savladao osvajača bronzane medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Tokiju Pabla Karenja–Bustu (2:1), dok su preostala trojica američkih igrača u vidu Džona Iznera, Tejlora Frica i Džefrija Vulfa eliminisani u ovoj rundi. Umesto njih u nastavku ćemo gledati Kamerona Norija, Jošihita Nišioku i Stefanosa Cicipasa.

Prolaz dalje obezbedio je Nemac Peter Gojovčik koji je trebalo da igra protiv izbačenog Aleksandra Zvereva, dok je Medvedev lako izašao na kraj sa Pablom Anduharom (2:0).

Akapulko, četvrtfinale:
Medvedev – Nišioka
Nadal – Pol
Giron – Cicipas
Cicipas – Gojovčik